Pra University

Assalamualaikum...lama dah tak buka blog,rindu rasanya...tahun ini umur mira 18 tahun,so mira baru saja habis spm tahun lepas,nak tahu keputusan spm mira?haha..tak ada A pun..tapi lulus Alhamdullillah,lepas habis saja spm tu,mira tak tahu nak pergi melanjutkan pelajaran di mana...tapi mira teringin sangat nak masuk form 6,hehe...lama punya lama menunggu...ALHAMDULILLAH,mira terpilih untuk masuk ke tingkatan 6...seronok sangat...pada hari pertama sekolah,mira seronok sangat,lagi pun,mak mira mengajar di sekolah yang sama,masa hari pertama di dalam kelas dengan pelajar2 yang tidak pernah kenali kecuali segelintir la...memang mira rasa malu sangat...buat apa pun tak kena,tapi bila dah masuk 3 minggu ni...mira rasa seronok sangat,mira ada 2 orang kawan dan kami merupakan sahabat baik,yang sorang namanya iela,dan yang sorang lagi namanya raudhah,diorang berdua ni baik dengan mira,pergi kemana pun mesti dengan mira,hehehe...oh ye,kini telah masuk cuti semester kan...mira dah ada tugasan yang diberi oleh cikgu matapelajaran bahasa melayu dan sejarah,nanti bila buka sekolah kami pelajar tingkatan 6 bawah ataupun sekarang telah dikenali sebagai pra university akan membentangkan tugasan masing2...susah nye la...huhuhu...apa-apa pun mira dah buat keputusan tidak akan keluar daripada tingkatan 6..hehe..ok that's all for today..tata..




Biodata Zizan Razak

Zizan-Razak
Biodata Zizan Raja Lawak | Nama penuh Zizan adalah Razizan Bin Abd Razak, beliau berasal dari Dungun, Terengganu. Zizan kini berusia 28 tahun (2013) dimana beliau merupakan artis kelahiran program komedi astro “Raja Lawak”.

Biodata Penuh Zizan Raja Lawak :
Nama Sebenar:Razizan Bin Abd Razak
Tarikh Lahir:15 April 1984
Asal:Dungun, Terengganu
Twitter Zizan:@zizanrajalawak
Drama Lakonan:-Ana Lu’lu
-Klik
Filem:-Kapoww! Atoi The Ajaib Boy
-Uncle Usin
-KL Gengster 1 & 2
-Hantu Bonceng
-Bohsia 2: Jalan Kembali.
-Mael Lambung
-Baik Giler!
-Hantu Kapcai
-Jangan Pandang-Pangdang
-Cinta Kura-Kura
-Bikers Kental
Telemovie:-Drogba & Rooney (2011)
-Chapalrela
-Joe dan Faridah
-Nak Balik Raya
-Odisi Raya MJ
-Geng Raya Zizan
-Usin Bunga
Anugerah:-Anugerah Blokbuster 2012 – Aungerah Hero Terhebat
-ABPBH 2011 – Pengacara TV Lelaki Paling Popular
-ABPBH 2010 – Artis Komedi Lelaki Paling Popular